Inspectie PV (photo voltaïsche) systemen

Inspectie van Zonnepanelen bij Hoger Solar Rendement

Een belangrijk aspect van de diensten die Hoger Solar Rendement aanbiedt. We ontdekken hoe Hoger Solar Rendement zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van grondige inspecties van zonnepanelen om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren en veilig zijn. We leren over het team van experts dat getraind is in het identificeren van problemen en het bieden van oplossingen om de prestaties van de panelen te verbeteren. We verkennen het inspectieproces en hoe klanten een gedetailleerd rapport ontvangen met de bevindingen en aanbevelingen van Hoger Solar Rendement.

 

Heeft u twijfels over uw systeem? Neem contact op!

 

 

 

“Hoger Solar Rendement” is een inspectiebedrijf dat gespecialiseerd is in zonnestroomsystemen. Ze bieden inspectiediensten voor zonnestroominstallaties en kunnen u helpen bij het identificeren van eventuele problemen of twijfels die u heeft over uw zonnestroomsysteem. Als u vragen heeft over de efficiëntie of werking van uw zonnestroomsysteem, raden ze u aan om contact met hen op te nemen voor professioneel advies en ondersteuning. Hun team van experts staat klaar om u te helpen met eventuele zorgen die u heeft met betrekking tot uw zonnestroominstallatie.

Wat doet vuil met een zonnepaneel?

Zonnepanelen die in landscape (liggend) opstelling zijn geplaatst op een plat of dakpannen dak hebben anders last van vuil dan zonnepanelen in portret (staand) opstelling.

Vuil en stof dat op het zonnepaneel valt zal door regen en sneeuw naar de onderrand van het paneel spoelen. Hierdoor ontstaat er een ‘rand’ met vuil en alg dat tussen het glas en het aluminium frame zal ophopen. Dit ‘randje’ vuil zorgt ervoor dat de onderste interne string minder licht kan ontvangen en dus minder energie zal produceren. Dit heeft tot gevolg dat deze string in bypass wordt gezet en verliest u 1/3e van de energieopbrengst.

Alg en vuil kan ervoor zorgen dat uw systeem binnen een aantal jaar na aanschaf nog slechts 2/3e aan energie zal produceren. Tevens zal door ophoping van alg en vuil de kans worden vergroot dat het zonnepaneel lek raakt en er vocht tussen het glas en de zonnecellen kan kruipen.

Regen die op een plat dak valt spat viezigheid op die op het dak ligt. U zult merken dat na een regenbui het paneel vies is geworden door dit opspattende vuil. Dit proces versnelt de afname van energieproductie. Het dus zaak een systeem op een plat dak regelmatig te reinigen.

De voordelen van reiniging op een rij:

Uw panelen presteren optimaal door een gedegen reiniging

  • Hoger rendement
  • Langere levensduur van de zonnepanelen
  • Duurzaam reinigen zonder gebruik van chemicaliën met osmose
  • 1 keer per jaar reinigen is doorgaans voldoende

 

favicon

Wat kunnen we voor u betekenen ?

Vul het formulier in

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!