Vragen en antwoorden

De meest gestelde vragen.

Een omvormer en een micro-omvormer zijn beide apparaten die worden gebruikt in zonne-energiesystemen om de gelijkstroom (DC) die wordt geproduceerd door de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC) die kan worden gebruikt in huishoudelijke apparaten en het elektriciteitsnet.

Het belangrijkste verschil tussen een omvormer en een micro-omvormer is echter hoe ze zijn geïnstalleerd en hoe ze werken.

Een omvormer is een centraal apparaat dat meestal buiten wordt geïnstalleerd en wordt gebruikt om de gelijkstroom van meerdere zonnepanelen om te zetten in wisselstroom. Het ontvangt de gelijkstroom van alle zonnepanelen in een systeem en converteert deze naar wisselstroom. Een omvormer kan worden gebruikt voor een heel zonne-energiesysteem en is meestal verbonden met meerdere zonnepanelen.

Een micro-omvormer daarentegen is een klein apparaat dat direct op elk zonnepaneel wordt geïnstalleerd. In plaats van de gelijkstroom van meerdere zonnepanelen te verzamelen en te converteren, zet elke micro-omvormer de gelijkstroom van één zonnepaneel om in wisselstroom. Dit betekent dat elk zonnepaneel zijn eigen micro-omvormer heeft. Micro-omvormers worden meestal op het dak geïnstalleerd, dicht bij de zonnepanelen.

Het voordeel van micro-omvormers is dat ze de prestaties van elk individueel zonnepaneel kunnen optimaliseren. Als één zonnepaneel bijvoorbeeld wordt beïnvloed door schaduw of vuil, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere zonnepanelen. Met een omvormer kan de prestatie van het hele systeem worden beïnvloed door de prestaties van één zonnepaneel.

Een ander voordeel van micro-omvormers is dat ze de mogelijkheid bieden om de prestaties van elk zonnepaneel individueel te monitoren. Dit kan handig zijn bij het opsporen van problemen of het optimaliseren van de prestaties van het systeem.

Het nadeel van micro-omvormers is echter dat ze duurder zijn dan een enkele omvormer. Omdat elke micro-omvormer op elk zonnepaneel moet worden geïnstalleerd, zijn er meer apparaten en installatiewerkzaamheden nodig.

Over het algemeen kan worden gezegd dat omvormers geschikt zijn voor kleinere zonne-energiesystemen met minder zonnepanelen, terwijl micro-omvormers beter geschikt zijn voor grotere systemen met meerdere zonnepanelen. Het is belangrijk om de specifieke behoeften en vereisten van uw zonne-energiesysteem te overwegen bij het kiezen tussen een omvormer en een micro-omvormer.

Wij kunnen u de producten leveren zodat u de montage zelf kunt doen en hebben ook eigen voorraad. Wel iets om rekening mee te houden is de installatie garantie en het  verzekeringstechnische gedeelte.

Jazeker! In drukke periode werken wij ook met onderaannemers maar zien er op toe dat hun werken volgends onze standaarden en controleren dit doormiddel van locatie bezoeken en foto’s.

Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit via fotovoltaïsche cellen. Deze cellen zijn gemaakt van halfgeleidend materiaal zoals silicium. Wanneer zonlicht op de zonnepanelen valt, worden de fotonen in het zonlicht geabsorbeerd door de cellen, waardoor elektronen worden losgemaakt en in beweging worden gebracht. Dit genereert een gelijkstroom (DC) elektrische stroom.

De gelijkstroom die wordt geproduceerd door de zonnepanelen wordt vervolgens omgezet in wisselstroom (AC) met behulp van een omvormer, zodat het compatibel is met het elektriciteitsnetwerk van een gebouw. De opgewekte elektriciteit kan vervolgens worden gebruikt om apparaten van stroom te voorzien of teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet, afhankelijk van het verbruik en de opwekking.

Kortom, zonnepanelen zetten zonlicht om in bruikbare elektriciteit door middel van fotovoltaïsche technologie, waardoor ze een duurzame en milieuvriendelijke bron van energie zijn.

Aanvullende vragen.

Natuurlijk is het mogelijk dat u nog aanvullende vragen heeft en vanzelfsprekend beantwoorden die graag.

Neem contact op

LOCATIE
Westhoven 7
6042 NV Roermond

HOE BEREIKT U ONS?
T: +31 (0)85 3030 038‬
E: info@hogersolarrendement.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag
van 08.30 – 17.00 uur

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

favicon

Wat kunnen we voor u betekenen ?

Vul het formulier in

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!